Workshops

 

Weet je wat ik het liefst doe? Communiceren van ideeën en emoties terwijl ik mijn handen vies maak.

Creativiteit onderstreept (het) (je) leven, en wordt zo verdiept. Het is een spel, dat ik met jou wil delen.
Ik ben Angeles Nieto, kunstenaar/ illustrator en kunsthistorica. Ik ben geboren in Madrid, Spanje en woonde er tot mijn 23e jaar. Nu al méér dan de helft van mijn leven in Nederland. Lang woonde ik in de stad (Madrid, Amsterdam) nu op het platteland. Ik denk dat de contrasten je rijker maken, ik ben niet van daar of van hier, ik ben van de twee plekken. Ik hou van de cultuur, kunst en de mens. Zij zijn voor mij als de structuur in de natuur, de longen van de wereld.

Blog Angelesearth:
Ik ben gefascineerd door beelden. De wereld leert ons dingen, het is een kwestie van het openen van je ogen en voelen. Kunst is communicatie. Van het oog naar de hand. Afbeeldingen zijn mijn woorden. Licht, kleuren, vormen. Angelesearth is een plek op de wereldbol, een klein stukje land en kunst, een hart. Een plek voor inspiratie, het alledaagse, voelen, denken en leren met wortels in het Zuiden. Ontdek en geniet. Een fascinerende reis. Als je wilt, laat ik ’t je zien…

Kort CV:
BA in Kunstgeschiedenis aan de Complutense Universiteit van Madrid (1980-1985), afgestudeerd aan de Academie voor Beeldende Kunsten in Maastricht. (1988-1993), een aantal cursussen over kunstgeschiedenis, kunstpraktijk.
– Eerste prijs illustratie Top Drawers, Talent van het jaar, Amsterdam (1994)
– Genomineerd voor de Academy Award Maastricht
– Winnende ontwerp voor Philipskalender 1994, Philips, Eindhoven
– Ereprijs “Javaanse Jongens Grafiekprijs, Pulchri Studio” Den Haag
– Artikelen over mijn werk in vakbladen; “Art View” en “Blad”.

Illustraties:
– NS
– Bijenkorf
– NOS (Nederlandse televisie) Sesamstraat: Illustraties en animatie
– Kinderboeken: “Een moeder om van te dromen” Gepubliceerd in Noorwegen en Nederland en „Een geur van honing” speciale editie van de Bijenkorf.
– Junkers Bosch, Frankfurt.

Kunstenaar:
– Exposities in galerieën, kunstbeurzen en bedrijven in verschillende plaatsen in Nederland en in het buitenland (Duitsland, België, Spanje en Japan). O.a. de kunstbeurs van Catalonië, Gerona, tentoonstellingen in München, Bonn en Madrid (“Estampa”), diverse solo tentoonstellingen in de galerie Vonkel, Den Haag en AquArtisGallery, Amsterdam.

Collecties:
– Shell, Amsterdam (Nederland)
– Philips, Eindhoven (Nederland)
– Siemens, Den Haag (Nederland)
– ABP, Heerlen (Nederland)
– Rode Kruis, Amsterdam (Nederland)
– PriceWaterhouseCoopers, Eindhoven (Nederland)
– NTS-Group, Eindhoven (Nederland)
– Technische Universiteit Eindhoven (Nederland)
– Takayama Reed Co, Ishikawa (Japan)
– Junkers Bosch, Frankfurt (Duitsland)
– Trollkohnskoppel, Kiesby, (Duitsland)

Kunsthistorica:
– Gemeentelijk Museum van Leganes (Madrid).
– Educatieve workshops in het Museum of Contemporary Art in Madrid.

Berichten:
– Artikelen in “Flow Magazine”, “Blad”, “Art View”, “Chapeau” Navenant”, “De Limburger”…

Over mijn werk:
Een van de eerste dingen die opvallen in mijn creaties is de verscheidenheid van materialen en technieken. Mijn werk bestaat uit acryl op doek, collages, brons, houtgravures, zeefdruk, tekeningen in potlood of digitaal werk. Al deze beelden hebben iets gemeen: de levendigheid van de kleuren en vormen. Mijn onderwerpen zijn altijd mensen of dieren, dromen die verwijzen naar land, water en lucht. Een stijl die ik uitdruk met een intense, hard en hoog contrast qua kleuren. Mijn Spaanse roots hebben altijd invloed gehad op mijn werk. De kunst gaat vanuit het hoofd door de ogen naar de hand. Met mijn werk geef ik stukken van mij zelf. Ik Werken alsof het een spel is, een gesprek tussen wat we denken en wat er nog gecreëerd moet worden, altijd op zoek naar balans. “We zijn sterrenstof”. Dit is de basisidee van mijn werk. Ons lichaam is gemaakt van hetzelfde materiaal als de hemellichamen, deze bevatten mineralen, gas, wij botten, huid. En we hebben gevoelens, emoties, zoals de sterren licht geven en leven mogelijk te maken. In mijn werk staat het universum voor als de wereld van dromen, de vlucht als een uiting van vrijheid, in mijn werk, denk ik, verschijnt de zon dagelijks.

Mijn site: www.angelesnieto.nl

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!

Sign up to be informed

 

Think CREATIVE!