Werkboek

RECEPTEN VAN LIEFDE EN VIS

let op wanneer en waar…

Onder de titel “Recetas de amor y pescado” (recepten van liefde en vis) heb ik deze speciale monotypes gemaakt. De complete map heeft 16 bladen, 7 met verschillende beelden en de rest met fantasie vis recepten met een wat erotische en liefdevolle inslag. Let op wanneer en waar…

Ik speel met de dubbele betekenis van de woorden en de acties.

Elke afbeelding is met de hand gemaakt met verschillende materialen (acryl, inkten , oliekrijt) en middels verschillende technieken (tekenen, schilderen, collage). Ze zijn gemaakt op handgeschept zuurvrij papier uit India, 400 grms papier, je kunt de verschillende lagen van katoen zien. Van elk beeld zijn 20 verschillende exemplaren (deze verschillen allemaal wat van elkaar) die met de hand zijn gemaakt. Maat: 35 x 25 cm. Elk monotype is los verkrijgbaar met een  recept erbij.

Sommige van de recept teksten die in de map staan:

“Recepten van liefde en vis”/ Aanraders en tips voor de keuken

Losse rijst. Om de plakkerige rijst los te krijgen, moet je een paar druppels citroen voor iedere liter streling toevoegen. Hoe zachter de streling hoe dieper het is.

Liefdeskussen met een rozengeurtje. Bevochtig de lippen met gesuikerde aardbeien en neem een slok kersenlikeur met ijs. Bij elke kus wordt de smaak intenser.

Hard vlees. Wanneer hard vlees in saus wordt gekookt, doe tijdens het koken in de saus een grote, schone kurk. Zo wordt het vlees zacht in korte tijd.

Vis huid. Om een zachte en gladde huid te krijgen, moet je de vis deppen in zee zout. Badderen voor twee wordt aanbevolen.

Eiwit op het punt van sneeuw. Klop het eiwit om het stijf te krijgen, en voeg er vanaf het begin een snuifje zout en drie druppels citroensap bij.

Smakelijk eten!

Foto’s en kunstwerken: Ángeles Nieto

rec-eptenvenliefdenevis2

Share:
Share

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!

Sign up to be informed

 

Think CREATIVE!