Persoonlijk Proeven

SPAANSE APPELTAART

Uit de boom wordt de bloem geboren, van de bloem komen appels, en in de keuken, in deze tijd appeltaart. Sinds 8 jaar wonen wij op het platteland. In de tuin staat een jonge appelboom, die dit jaar voor de eerste keer zijn vruchten heeft gegeven. Ik, als stadsmens kan nu het hele proces van dichtbij zien, en dat fascineert me. De bloemvorm die wordt gemaakt met de appelschijven lijkt veel op deze dennenappel die ik in Spanje heb gevonden. Het is een mooie structuur die ik kan gebruiken in mijn schilderijen. Ik heb Spaanse appeltaart met geraspte citroen gemaakt. Het heeft een hele frisse smaak, vooral de fruitsmaak wordt geaccentueerd. Het is heel gemakkelijk en snel te maken.

Je hebt nodig:
5 appels – 180 gr. meel – 100 gr. maizena – 100 ml volle melk – 100gr basterd suiker – 8 gr gist – 2 eieren – de rasp van een citroen – abrikozen jam – een beetje boter en bloem om de bakvorm mee in te vetten

1. Meng met een staafmixer de 2 eieren, de melk, twee appels die al eerst in blokjes zijn gesneden, de suiker, de rasp van een citroen, meel, de maizena en de gist tot een romige massa. Schenk de massa in de bakvorm die je al hebt ingevet.

2. Schil 3 appels en snij ze in dunne schijfjes. Leg de appelschijfjes op de massa van binnen naar buiten totdat je alles hebt bedekt.

3. Bak de taart in een voorverwarmde oven op 180 graden 45 minuten totdat deze goudbruin aan de bovenkant is.

4. Haal de taart uit de oven laat hem even afkoelen. Smeer er wat jam overheen voor de finishing touch.

Qué aproveche!!!

2-tarta-de-manzana

Delen:
Share

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!

Sign up to be informed

 

Think CREATIVE!