Persoonlijk

LIGHT FESTIVAL AMSTERDAM ILLUMINADE

Amsterdam laat zich op zijn mooist zien, organiseert voor de derde keer zijn lichtfestival, interessant, mooi en gezellig.
Door de kunstwerken, de kerst verlichting van de stad, het silhouet van zijn gebouwen, het zicht door de ramen van de huizen van Amsterdam en je hebt het gevoel dat je iets speciaals meemaakt.
Je kan zien internationale kunstlicht projecten zien, heel verschillend qua aanpak, en daardoor heel interessant. De kunstwerken zijn geplaatst door de Plantage Buurt, en velen integreren de kunst in hun omgeving. Ik vond prachtig het werk van ”Flawless” op het Artisplein, gemaakt door Gonzalo Bascuñan en Perrire Vichet. Het zijn bladeren die over het water vliegen, met een groen licht, achter de flamingo’s, het geluid van de wind maakt het werk af. Het werk “Landschapslumen” aan de Henri Polaklaan is ook speciaal , bijna sprookjesachtig. mensen-bomen, mensen-vogels, handen die bomen omarmen, prachtig.
Een grote groep mensen loopt de zelfde route mee, het is gezellig. Er zijn genoeg café’s om iets te drinken en op te warmen. Het light festival amsterdam illuminade heeft twee routes, via de boot “Water Colors” (tot 18-1-2015) en de “Illuminade” (tot 4-1-2015). De moeite waard voor nú of volgend jaar.

Foto’s: Angeles Nieto

Licht-festival-3

Share:
Share

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!

Sign up to be informed

 

Think CREATIVE!