Persoonlijk

DE SNEEUW HEEFT ONS VERRAST

De sneeuw heeft ons verrast gisteren. Een grijze dag waarin alles werd bedekt door het wit. Ik herinner me toen ik klein was de blijdschap toen mijn moeder ons wakker maakte met de boodschap dat het had gesneeuwd. Ik sprong toen uit mijn bed. Gisteren heb ik dat gedaan met mijn kinderen.
Een van de dingen die ik mooi vind in Nederland is het verloop van de seizoenen. Het zelfde landschap veranderd compleet. Vandaag is het heel zonnig en het licht van het begin van de middag lijkt meer op het Spaanse licht. Alles krijgt meer scherpte en de contrasten zijn groter, het wit geeft het landschap nog meer licht.
Altijd ben ik verrast om te zien dat alles wat wit is zonder sneeuw (bv. onze kat, de koeien, de stoel in de tuin) in dagen met sneeuw worden crème of licht grijs worden. Eskimo’s zouden ook veel meer tinten wit zien dan wij. Ik geloof het.
Vannacht is de maan in zijn eerste Kwartier. Met de sneeuw lijkt het dan wel volle maan. De sneeuw reflecteert zijn licht ’s nachts, het is speciaal, alles is dan veel meer belicht.

Foto’s: Angeles Nieto

nieve-2

Share:
Share

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!

Sign up to be informed

 

Think CREATIVE!