Over Kunst

RECEPTEN VAN LIEFDE EN VIS

Onder de titel “Recetas de amor y pescado” (recepten van liefde en vis) heb ik een serie monotypes gemaakt. De complete map heeft 16 bladen, 7 verschillende beelden en de rest zijn speelde fantasie recepten met een liefdevolle/ licht erotische inslag.
Ik speel met de dubbele betekenis van de woorden en de acties.

cocina-1
Elke afbeelding is met de hand gemaakt waarbij verschillende materialen zijn gebruikt (acryl, inkten , oliekrijt ) ook verschillende technieken (tekenen, schilderen, collage). Ze zijn gemaakt op handgeschept zuurvrij papier uit India, 400 grams papier. Ik houd van dit materiaal. Je kunt merken hoe het is samengesteld, van laag tot laag, je kunt de verschillende bladen katoen zien. Van elk beeld zijn 20 verschillende exemplaren (allemaal anders ) handgemaakt. Maat: 35 x 25 cm. Elk monotype is los verkrijgbaar met een “recept” erbij.
Deze week (t/m 24 februari) is dat met 10% korting (Geldt ook voor de complete editie/map). Meer informatie: http://angelesnieto.nl/recetas-de-amor-y-pescado/

cocina-2

Sommige van de recept teksten die in de map staan:

“Recepten van liefde en vis”

Aanraders en tips voor de keuken
Losse rijst. Om de plakkerige rijst los te krijgen, moet je een paar druppels citroen voor iedere liter streling toevoegen. Hoe zachter de streling hoe losser het wordt.
Liefdeskussen met een rozengeurtje. Bevochtig de lippen met gesuikerde aardbeien en neem een slok kersenlikeur met ijs. Bij elke kus wordt de smaak intenser.
Hard vlees. Wanneer hard vlees in saus wordt gekookt, doe tijdens het koken een grote, schone kurk in de saus erbij. Zo krijg je het vlees zacht in korte tijd.
Vis huid. Om een zachte en gladde huid te krijgen, moet je de vis deppen in zee zout. Badderen voor twee wordt aanbevolen.
Eiwit op het punt van sneeuw. Klop het eiwit om het stijf te krijgen, en voeg er vanaf het begin, een snuifje zout en drie druppels citroensap bij.

Smakelijk eten!

cocina-3

Foto’s en kunstwerken: Ángeles Nieto

 

 

Share:
Share

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!

Sign up to be informed

 

Think CREATIVE!