Kunst technieken Over Kunst

Inspiratie is besmettelijk. Aanbevelingen om inspiratie te voeden.

foto - photo by Angeles Nieto

Het is altijd interessant om te kijken met de ogen van anderen, dit verruimt mijn geest en al deze Kleine ontdekkingen geven me inspiratie.
Hier is een lijst van interessante boeken en documentaires. Ik hoop dat je er van geniet.

 

1. “Hoe vang je de grote vis?”

David Lynch
Uitgeverij ten have
De film regisseur David Lynch, laat met dit boek kijken in zijn artistieke proces.
Hoe inspiratie voor hem werkt en wat voor hém meditatie doet.
Een boek dat je kan helpen in het proces van ideeën scheppen, inspiratie vinden als je “vast zit”, en jouw creativiteit stimuleert.

 

2. “Te voet, hoe twee benen de mens verder brengen”

Shane O’Mara
Uitgeverij De bezige bij
Met dit boek zul je alles weten rondom het lopen en hoe in ons lichaam en brein een positief effect heeft. Ontdekken we ook, het verband tussen lopen, creativiteit en inspiratie. Het is een fascinerend, interessant en overtuigend boek.

 

3. “Hoe creativiteit werkt”

Jonah Lehrer
Uitgeverij Business Contact
Jonah Lehrer vertelt over hoe ideeën ontstaan, hij baseert zich op neurologisch en psychologish onderzoek. Heel interessant en leerzaam boek dat leert creativiteit te begrijpen en hoe je zelf creatiever kunt worden.

 

4. “De zeven zintuigen. Over waarnemen en onwaarnemen”

Iris Sommer
Uitgeverij Prometheus
Je gaat op reis met dit boek. Iris Sommer leg wetenschappelijke dingen uit met voorbeelden uit het dagelijks leven. Alles wordt geplaatst op een exotische plek, een reis door India. Een reis om je eigen waarnemen te herontdekken en te begrijpen.

 

5.“A painter of our time”

John Berger
Het is een roman, het portret van een kunstenaar, een verhaal over vrijheden. Als lezer ondekken we wat het betekent kunstenaar te zijn. Het is een gepassioneerde reis binnen de artistieke creatie.

 

 

6. “Cottage mit Kater”

Eduardo Jáuregui
Een mooi verhaal over de ontdekking van de eenvoud in het leven. Een kijkje op het belang en de bewustwording van onze zintuigen. Na het lezen van dit boek zal nooit meer een aarbei hetzelfde worden.

 

7. “Show your work! 10 ways to share your creativity and get Discovered”

Austin Kleon
Austin Kleon laat zien hoe creatief werk geen product is, maar een proces in permanente ontwikkeling. Wanneer het werk wordt gedeeld, kunnen we ons eigen publiek bouwen.
Een practisch boek dat ons de manier leert om ons werk te promoten.

 

8. “Het geheime leven van kleuren”

Kassia St Clair
Uitgeverij Meulenhoff
Dit is een soort catalogus over de kennis van kleur. Er Worden 75 tinten benaderd van uit hun geschiedeis en verhaal. Een boek om op zoek te gaan naar informatie.

 

9.“Cromorama”

Riccardo Falcinelli
Dit boek is voor iedereen die van de wereld van kleur houdt. Het gaat over hoe de perceptie en informatie van kleur door de geschiedenis heen zich transformeert. Het is interessant om te weten wat er zich achter de chromatische wereld verstopt.

 

 

10. “Netflix. Abstract”

Documentaires gericht op verschillende creatieven, onder anderen illustratoren, fotografen, grafisch ontwerpers, mode designer en veel meer. Er wordt verteld over hun manier van werken, hun creatieve proces de carrières.

 

 

11. “El hombre que diseño España”

Documentaire voor iedereen die van design houdt. Het is de geschiedenis van Cruz Novillo, hij heeft een deel van de geschiedenis van design in Spanje ontworpen. Mooi gedocumenteerd, goed verteld.

 

Share:
Share

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!

Sign up to be informed

 

Think CREATIVE!