Over Kunst

GOUDEN TRANSPARANTIE

Ik presenteer vier nieuwe doeken voor Feeling Good Art Collection. Dit zijn originele unieke schilderijen van 30 bij 30 centimeter en 4 cm dikte. Met deze collectie experimenteer ik volop met gevarieerde technieken, diverse materialen en verschillende thema’s.
Deze vier nieuwe werken zijn geïnspireerd door de natuur, vogels en vissen.

peces-lienzo
Als je kijkt in een klein stroompje, kun je soms vis zien bewegen alsof ze dansen. Het oog moet eerst door de transparante laag van het water doordringen. Dan zie je vissen, planten, een achtergrond, ze worden omarmd door het water.
Ik wil op het doek die verschillende lagen laten zien. Het beeld heb ik in verschillende niveaus opgebouwd, het eerste niveau is het doek, dan geschreven papieren, dan bedrukt papier en tenslotte het schilderen. Ik heb geprobeerd de transparantie te behouden en zo de vloeibaarheid te zien.
Bij het idee van het water heeft me aangezet m.n. pastel kleuren te gebruiken, meestal gebruik ik fellere tinten. In één van de doeken heb ik acryl met goudtint gebruikt.
Ik werk heel graag aan deze serie. Ik kan bijna oneindig experimenteren en ontdek veel nieuwe beeldende dingen.
Wil je meer weten over de ontwikkeling van de Feeling Good Art Collection kun je deze volgen op mijn website http://angelesnieto.nl/feeling-good/ of eerdere artikelen hierover lezen: Passie op canvas – De kleine winkels – Doos met kunst als cadeau

peces-lienzo-1

Foto’s en schilderijen: Ángeles Nieto

 

 

Share:
Share

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!

Sign up to be informed

 

Think CREATIVE!