Inspiratie Kunst technieken

ART JOURNAL, Curacao 2. DE KLEUR

Blog curacao Angeles Nieto

27 februari

Alles op Curacao is kleur. Ik voel me op mijn gemak, de kleur van de huizen is hetzelfde als mijn palet. Het geel van de winkels, de rode straatstenen, de turquoise zee, roze muren, witte zandstranden. Wandelen door Willemstad tussen de koloniale gebouwen met vele kleuren, geven me energie en inspiratie. Curacao is het eiland van kleur.

 

Blog curacao Angeles Nieto

 

28 februari

Kleur begrijpen is het licht begrijpen. Kleur in Europa verschilt van de tropen. Noord-Europa is vol grijsachtige tinten, de wolken bedekken de kleuren; in het Caribisch gebied glanst alles door de zon, kleuren zijn helder.

De kleur is licht dat reflecteerd op de objecten. De kleur verandert afhankelijk van de variërende intensiteit van het licht dat het object ontvangt. In Curacao kleuren zijn vol, intens licht. Hier is de kleur waarde zeer hoog, omdat de mate van lichtintensiteit dat ook is.

1 maart

Het verschil zit hem allemaal in het licht.

 

Blog curacao Angeles Nieto

 

2 maart

Licht trilt, is dicht, verblind het zicht. Alles is vol nuances, je kunt vele tinten zien in dezelfde kleur. Het zijn fascinerende variaties van blauw; hoe het landschap verandert van azuur blauwe lucht naar turquoise  blauwe zee turkoois.

3 maart

Merkwaardig dat mensen in landen met zo veel licht hun huizen schilderen in alle kleuren, hun kleren, hun kunst.

 

Blog curacao Angeles Nieto

 

4 maart

Wat is mijn favoriete kleur? Wat een moeilijke vraag? Een tijdlang was dat blauw, dat is veranderd naar rood en later naar oranje. Mijn broer koos altijd voor geel, en ik heb zijn keuze nooit begrepen. Ik denk dat ik na mijn bezoek aan dit Caribische eiland weet wat het antwoord is, mijn favoriete kleur is Curacao.

Wilt je meer weten over de waarde van de kleur: https://www.angelesearth.com/kunst-technieken/7-sleutels-kleur-kleur-waarde/

Foto’s Ángeles Nieto

 

Blog curacao Angeles Nieto

 

 

Delen:
Share

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!

Sign up to be informed

 

Think CREATIVE!