Inspiratie Persoonlijk

MENSELIJKE OGEN VAN EEN AAP

Fascinerend is deze menselijke kijk door de ogen van een aap. Isabel Nuñez, Spaanse fotografe, (Barcelona, 1951) is in staat geweest om de mate van overeenkomsten tussen deze dieren en ons, wij mensen, te laten zien. Het is echt een “Familie Album” (titel van de reeks), waar emoties, gevoelens en sociale relaties worden belichaamd.

De eerste keer dat de fotografe het reservaat van de bonobo’s binnenkwam was net één van hen overleden, en de kudde was in rouw. “We konden het lichaam niet meenemen,” legde een van de leiders van het reservaat uit, “omdat ze rouwen en het noodzakelijk voor hen is om afscheid te nemen van hun dode familielid. ”

Dit gedrag was wat Nuñez trof, samen met de tederheid tussen moeders en kinderen, het knuffelen, aanraken en kussen, samen met hun soms gewelddadige houding. Drie jaar lang werkte zij aan deze serie en de resultaten zijn ontroerend.

Isabel Nuñez is deze maand bekroond met de Spaanse Nationale Fotografie Prijs 2016, uitgereikt door het Spaanse Ministerie van Onderwijs, Cultuur.

De jury benadrukte haar professionele carrière, waarin zij de sociale betrokkenheid en het streven naar schoonheid combineert, “zich verdiepen in zaken als het lichaam, ritueel of culturele diversiteit”.

“Familie Album”, is één van haar fotoseries, er zijn meer zeer interesante series van haar te zien, je kunt ze híer leren kennen:

http://www.isabelmunoz.es

http://www.elmundo.es/ciencia/2015/12/06/5661cfede2704eee2c8b4604.html

http://www.elmundo.es/cultura/2016/11/17/582dae48ca47412c238b45bc.html

isabel-munoz

Share:
Share

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply

error: Content is protected !!

Sign up to be informed

 

Think CREATIVE!